Om oss

OM OSS

Jag har levt med hundar i hela mitt 53 åriga liv. Vi hann ha en Foxterrier, en Mellanpudel, en Bordercollie och en Yorkshireterrier innan jag flyttade hemifrån.

Hela min uppväxt bönade och bad jag om att få en egen Golden Retriever, det var min högsta önskan. Men min pappa sa bestämt nej, "det får du skaffa dig när du flyttar hemifrån" var svaret.

Och mycket riktigt så hann det inte gå så många år innan han kom hem, min guldpojke Richie, lyckan var total!!


Sen dess så har det blivit fler Golden, en Springer Spaniel, två blandraser - en tax/pointer och en springer/wachtel.

Nu finns det en 6 årig Jaktgolden som heter Milton och en 4 årig Jaktlabrador som heter Zorro plus en katttjej i hemmet.

Milton och jag har tränat och tävlat väldigt mycket. Han är Lydnaschampion och vi tävlar Elitklass apportering och jakt. Vi har även tagit några rundor i Rallylydnad och är där i avancerad klass.

Med Zorro tränar och tävlar jag mest jakt/ apportering där vi är i Öppen / Elitnivå. 

 

Hundar är som sagt en väldigt stor del av mitt liv. Jag "har" inte hund, jag "lever" hund. De är med mig i livet så mycket det går.

Jag har alltid tänkt att är det något mer jag ska arbeta med i mitt liv så är det med hundar. Och när nu ett hus på tomten blev ledigt så föll poletten ned och magkänslan infann sig. Det är nu eller aldrig som jag ska öppna hunddagis och pensionat och kunna hjälpa familjer som har svårt att få ihop tiden och

som dras med sitt dåliga samvete för att hunden är ensam hemma alldeles för länge.

 

Tack vare min hjälpsamme och stöttande sambo Peter som också älskar hundar och använder dom i sin jakt, kan min dröm bli verklighet.

 

Jag tycker också det är väldigt givande att kunna hjälpa

andra ekipage i träning och utveckla både hund och förare med de mål de har. Samt nu även få chansen att tillsammans med Milton hjälpa andra ekipage i hundmöten / hundspråk som diplomathundsekipage.

Peter med vovvarna
Klubbmästare i Öppenklass B-prov
Peter och Milton

Min dagisutbildning har jag genomfört via

Royal Dog Education i Göteborg


Under februari-20, var jag färdigutbildad hundbeteendevetare via

Hundens Hus i Göteborg.

Och vår Golden Milton är certifierad till Diplomathund.


Upplever du att ni har svårigheter i hundmöten.

Kanske verkar din hund rädd eller osäker.


Varmt Välkomna att ta kontakt med oss. 


         

Ett diplomathundsekipage:


Ett diplomathundsekipage (dvs en diplomathund och dess förare) är specialutbildade för att arbeta med hundars språkutveckling och sociala utveckling i förhållande till andra hundar.

Diplomathunden kan användas i förebyggande syfte för att hjälpa valpar och unghundar att utveckla ett bra och nyanserat hundspråk och utveckla deras sociala kompetens.

Den kan också användas i rehabiliterande syfte för att hjälpa rädda eller osäkra hundar att bli tryggare i hundmöten. Även vid mer vardaglig hundmötesträning gör diplomathunden en värdefull insats. I vissa fall jobbar diplomathunden på avstånd och ibland blir det närkontakt.

 

ZORRO en 4 årig Jaktlabbe.

En helt fantastisk hund med ett enormt driv och vilja i jakten samtidigt som han med tiden utvecklats till en känslig, lyhörd samarbetsvillig hund.

Vi har två 2:a pris i B-prov i Öppenklass och tränar inför Elitklass och även för Mocktrails och fieldtrials.

Zorro används också i praktisk jakt där han är stadig, tyst, fokuserad och han skulle aldrig ge upp.

MILTON en 6 årig Jaktgolden.

I mina ögon är han en riktigt guldhund. Vi har just det där att vi förstår varann i tysthet. Det är bara jag och han i en bubbla. Därav känns det väldigt bra att få ha honom som min arbetskamrat och använda honom som Diplomathund. Han är Lydnaschampion och 

i Elitklass jakt. Han är helt suverän att ha med sig på praktisk jakt, han sköter sig helt själv.

VÅR VISION

"Med respekt för människans bästa vän"

 

Genom ansvar, respekt och ödmjukhet tar vi hand om våra gäster efter deras individuella behov.

VARFÖR VÄLJA OSS?

Vi vill vara det lite mindre dagiset för att undvika en stressig miljö och ge hunden en lagom stor flock. Då vi har det i hemmiljö blir vi också mer flexibla att möta gästen på dennes nivå.